itulau_fanua

tala fou

       

I le lalolagi i aso nei, o le valiina o vali ua avea ma se tasi o metotia sili ona taua o ata vali.O le fa'aofiina o le ipu vali na fa'afouina ai le auala matou te fa'aogaina ai mea vali vali, ma fa'afaigofie ai ona fa'aoga.

O le ipu vali o se meafaigaluega e pipii i le pito o se peni vali ma taofi le vali o loʻo faʻafefe.E sau i le tele o lapopo'a, mai tama'i ipu fa'amau e na'o ni nai aunese o vali e o'o atu i ipu lapopo'a o lo'o i ai kuata vali.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o se ipu faʻapipiʻi vali o le sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le vali.Faatasi ai ma se peni vali masani, o le vali e teuina i totonu o se koneteina o loʻo faʻapipiʻi i le fagu.E masani ona o'o atu ai i otaota ona e faigata ona fa'atonutonu le aofa'i o le vali e fa'asa.I le isi itu, o ipu vali vali, faʻatagaina le pulea saʻo o le aofaʻi o vali faʻaaogaina, faʻaitiitia otaota ma faʻaoga mea e sili atu ona lelei.

O le isi aoga o ipu vali vali e faafaigofie ai le suia o lanu.Fa'atasi ai ma fa'afugaga vali fa'aleaganu'u, o le fesuia'i i le va o lanu e mafai ona fa'aalu se taimi e mana'omia ai le fa'amama uma o le atigipusa ma le fa'alava lava ia.O le fa'aaogaina o se ipu vali vali, o le a vave ma faigofie le faagasologa.Na'o le aveese o le ipu, fufulu, ma fa'apipi'i se ipu fou ma se lanu vali fou.

O le ipu vali e mafai ai foi ona sili atu le fetuutuunai pe a valiina i vaega fufusi pe faigata ona o'o i ai.Talu ai ona o le ipu e ese mai le fagu, e mafai ona faʻafefeteina ma faʻaogaina sili atu ona faigofie, e mafai ai ona sili atu le saʻo o le sasaina i nofoaga e faigata ona oʻo i ai.


Taimi meli: Iuni-02-2023